Half januari 2017: nieuwe uitgave ‘Compassie’ van Karen Armstrong!

Compassie is politiek, het is hard werken en het is dringend. De wereld is niet leefbaar als we onze medemensen niet snel behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Dat moeten we niet doen omdat we zo lief en zachtaardig zijn, maar omdat het nodig is.’ – Karen Armstrong

Compassie

Het boek ‘Compassie’van bestsellerauteur Karen Armstrong sluit naadloos aan op het thema compassie van De Maand van de Spiritualiteit, die vrijdag 13 januari van start gaat. Half januari verschijnt in dat kader een nieuwe uitgave van het boek Compassie van Karen Armstrong, voor €12,50 bij De Bezige Bij. Deze nieuwe pocketversie wordt uitgegeven ter gelegenheid van De maand van de Spiritualiteit, dat dit jaar als thema compassie heeft.

Vermogen tot compassie ontwikkelen en koesteren

34769_254x191Karen Armstrong gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dat niet genoeg is: iedereen zou dat vermogen moeten koesteren en ontwikkelen. In het wijze en diepzinnige boek Compassie stippelt Armstrong een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden. Ze gaat daarbij in op thema’s als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen.

Karen Armstrong

Karen Armstrong (1944) is een van de meest vooraanstaande commentatoren op het gebied van religie, is en de auteur van bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De wenteltrap (2004). Nadat ze elf jaar lang als non in een klooster had geleefd, verliet ze de orde in 1969 en ging ze Engels studeren in Oxford en gaf ze les in moderne Engelse letterkunde in Londen. Ze is een veelgevraagd deelnemer aan conferenties en panels over de hele wereld. Ook schrijft ze voor een groot aantal kranten, tijdschriften en andere media aan beide zijden van de oceaan.

Maand van de Spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit loopt van vrijdag 13 januari tot en met zondag 12 februari 2017. Meer informatie over De Maand van de Spiritualiteit, en het thema compassie, zie: http://www.maandvandespiritualiteit.nl/

maandvandespiritualiteit-logo