Tentoonstelling Heilig Schrift

“Compassion is the key in Islam and Buddhism and Judaism and Christianity. They are profoundly similar.”

– Karen Armstrong

Tentoonstelling Heilig Schrift

In het Museum Catherijneconvent in Utrecht worden, van 7 oktober 2016 t/m 8 januari 2017, de Tanach, Bijbel en Koran samen gepresenteerd in de tentoonstelling Heilig Schrift. Het wordt een indrukwekkende expositie met eeuwenoude handschriften, prachtige boekbanden en kostbare attributen die horen bij de drie boeken van het jodendom, het christendom en de islam.

Overeenkomsten en verschillen tussen heilige geschriften 

In lijn met het bovenstaande citaat van Karen Armstrong, grondlegster van het internationale Charter for Compassion dat eveneens terugwijst naar de overeenkomsten tussen de verschillende religies, laat de tentoontstelling bezoekers, aan de hand van absolute topstukken, zien hoe de drie heilige geschriften verschillen, maar vooral ook opvallend vaak overeenkomen. In schoonheid, in gebruik en in verering.  

Laat je verrassen door de schoonheid

Op de tentoonstelling vindt je kunstwerken die nauw verbonden zijn met de omgang en verering van de Tanach, Bijbel en Koran. Laat je vanaf 7 oktober verrassen door de overeenkomsten, verschillen en gezamenlijke wortels van schoonheid van de drie monotheistische wereldreligies.

Meer informatie over de tentoonstelling tref je hier bij het Museum Catherijneconvent.