Wie nomineert u voor de Compassieprijs Nijmegen 2017?

UITNODIGING OM EEN PERSOON/EEN ORGANISATIE OF EEN ACTIVITEIT TE NOMINEREN

De initiatiefgroep Nijmegen Stad van Compassie heeft besloten jaarlijks de Compassiepluim Nijmegen uit te reiken aan een persoon, een organisatie of voor een activiteit. De prijs is bestemd voor hen die ‘harten verwarmen, mensen verbinden en welzijn bevorderen’.
De eerste uitreiking vindt plaats op de publieksdag van Nijmegen Stad van Compassie op zaterdag 23 september. De winnaar zal dan uit handen van Burgemeester Bruls een oorkonde en de compassiepluim ontvangen.

Vele steden in de wereld verklaarden zich al ‘compassionate city’. In Nederland bijvoorbeeld Rotterdam, Leiden en Groningen. Ook in Nijmegen heeft een groep het initiatief genomen onze stad tot een stad van compassie te laten uitgroeien.

De oorsprong ligt in het Handvest voor Compassie (Charter for Compassion), een initiatief van de Britse schrijfster Karen Armstrong waarin de Gulden Regel “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden” centraal staat. Mensen als Desmond Tutu en de Daila Lama sloten er zich bij aan.

Toen we dat woord ‘compassie’ eens aan iemand hadden uitgelegd zei hij: “Je bedoelt gewoon warmhartigheid”. En ja, we willen in Nijmegen ons warme hart laten spreken. En met dat “we” bedoelen we eigenlijk iedereen, zowel individuele personen als groepen en organisaties, ook bedrijven. Daarvan hebben zich al meer dan 40 organisaties en vele individuele personen aangesloten bij de beweging ‘Nijmegen Stad van Compassie’. Zie voor meer over deze beweging op de website www.nijmegenstadvancompassie.nl of wordt vriend van de beweging op facebook.

Wilt u nomineren?
Gebruik daarvoor s.v.p. ons digitale formulier hier onder of download dit PDF bestand, vul het in stuur het op.

De uiterste inzenddatum is vrijdag 15 september

Klik hier om het digitale formulier in te vullen!