Fridays for future / 1 dag per week voor de toekomst

Oproep!!!

vanaf 6 september 2019

Klimaatverandering is de grootste en meest complexe uitdaging van onze generatie.

Wij komen elke vrijdag in actie!

Help mee met het ontwikkelen creatief, vindingrijk en artistiek protest.

Fridays For Future begon als wereldwijde staking onder scholierenop vrijdag. Nu is het tijd om uit te breiden, onder alle mensen die zich één dag per week kunnen vrijmaken om te werken aan een wereldwijde omslag naar een levende en rechtvaardige planeet

Vanaf 6 september komen we elke week samen in een prachtige werkruimte in Amsterdam Centrum om te werken aan  slim, inspirerend en effectief klimaatprotest.

Waarom?

Er is geen tijd meer te verliezen, de overheid moet nu maatregelen nemen om klimaatverandering te stoppen!

Doe je mee?

Laat weten waar je goed in bent en of je één dag per week, maand of vaker kunt komen bouwen, denken, werken aan de meest vindingrijke ideeën.

WAT KUN JE INBRENGEN?

Heb jij een plan om in jouw omgeving mensen te mobiliseren, de buurt te vergroenen, met scholieren te staken of iets anders aan te pakken?

Vraag je af: wat houd mij tegen en wat heb ik nog nodig? En deel dat met ons, dan gaan we je helpen.
Je kunt je vraag elke ochtend aan het begin van de werkdag inbrengen in maximaal 2 minuten. Je krijgt altijd feedback, maar we kunnen niet garanderen dat er mensen zijn die je gaan helpen. Alle aanwezigen kiezen namelijk zelf waar ze aan bijdragen.

Werk je bij een organisatie of heb je een vergevorderd idee om vervuiling, klimaatverandering en het uitsterven van dieren en planten tegen te gaan?

Draag je project voor voor een brainstorm. In één uur zoeken we dan heel gericht naar een doorbraak bij een dringend dilemma of brandende kwestie. Je kunt een voorstel voor brainstorm tenminste één week van te voren aan Anke mailen. We kiezen wekelijks één onderwerp.

Ben je deel van een artistieke of culturele organisatie en zoek je naar manieren om een inhoudelijke bijdrage aan het klimaatverhaal te leveren?

Dan hebben we een speciaal plan waar we je graag meer over vertellen. Een internationaal project in najaar 2020 dat we nu al aan het voorbereiden zijn. Kom vooral langs en we vertellen je meer.

WAT KUN JIJ BIJDRAGEN?

Wij hebben tien vacatures voor vrijwilligers! 

Tien ideeën, projecten, lobby-acties en campagnes waarvoor we mensen zoeken die tenminste één dag per week hiermee aan de slag kunnen.
Klik hier voor het document en schrijf een comment erbij als je interesse hebt of een vraag.

Je kunt ook pas op de dag zelf beslissen waar je het liefst aan werkt. Elke dag begint met de presentatie van de projecten en de taken die er liggen. Je kunt je dan aansluiten bij datgene dat je aanspreekt.

…ALS JE VER WEG WOONT

Dan zou je een Fridays For Future in je eigen stad of dorp kunnen starten!

Wij delen graag al onze ervaring, beeld en tekstmateriaal en de werkvormen die we gebruiken.
Er zijn momenteel plannen voor Fridays For Future in Enschede, Utrecht en Den Haag.

Mail Anke als je aan de slag wilt gaan.

WAAROM DOEN JULLIE DIT?

Ok.

Wij vinden dat iedereen tenminste één dag in de week zou moeten bijdragen aan het leven op de planeet voor toekomstige generaties. Dat klinkt veel, maar we leven in welvaart en overvloed. Wij kunnen best een stukje van onze tijd inzetten. Die welvaart en overvloed hebben we immers te danken aan de immense technologische en industriële ontwikkelingen van de afgelopen eeuwen en aan de talloze mensen die, buiten het zicht van ons, westerlingen, in slechtbetaalde en ongezonde banen werken. Het is een welvaart die ten koste gaat van de toekomstige leefbaarheid op aarde. Het is niet meer dan logisch dat we een deel van onze tijd en aandacht geven aan de mensen, dieren en planten die we niet zien: de mensen die in fabrieken, op plantages, afvalbergen en in naaiateliers werken. De soorten dieren en planten die uitsterven door klimaatverandering. Iedereen die door natuurgeweld, droogte, migratie en conflicten die daar het gevolg van zijn wordt belaagd. En iedereen die nu nog niet geboren is en terecht komt op een planeet die diep in de schulden zit.

Fridays For Future begon als wereldwijde staking onder scholieren op vrijdag.
Het is nu tijd om uit te breiden onder alle mensen die zich één dag per week kunnen vrijmaken om te werken aan een wereldwijde omslag naar een levende en rechtvaardige planeet.

HEB JE VERDER NOG VRAGEN, TIPS OF IDEEËN?

Stuur een mailtje aan Anke: anke@turnclub.org

 

Bron: Turnclub