Compassie: van polarisatie naar verbondenheid

Wanneer:
januari 23, 2020 @ 8:00 pm – 10:00 pm
2020-01-23T20:00:00+01:00
2020-01-23T22:00:00+01:00
Waar:
Bibliotheek Twello
Marktplein 11
Kosten:
5
Compassie: van polarisatie naar verbondenheid @ Bibliotheek Twello

Wat is compassie eigenlijk, hoe werkt het en waar kom je het zoal tegen? Compassie met de ander, met het slachtoffer, zelfs compassie met de dader…

Compassie met onszelf en met onze aarde. Duidelijk zal worden dat het bij compassie gaat om het wezen van onze menselijkheid. Het vermogen de wereld te bekijken vanuit het perspectief van de ander is onmisbaar voor de toekomst van onze planeet. In haar Handvest voor Compassie nodigt Karen Armstrong uit de ‘Gulden Regel’ als uitgangspunt te nemen. ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.’ Een handreiking bij de ontmoeting en dialoog met andersdenkenden en andersgelovigen. Laat u deze avond verrassen door film, muziek en wijsheden.

Dirk van de Glind (1959) stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen verrijkt hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen en anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Ook in het tvprogramma ’De Verwondering’ was hij te zien. (1959) stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen verrijkt hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen en anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Ook in het tvprogramma ’De Verwondering’ was hij te zien.

 

Website: www.dirkvandeglind.nl