CompassieLab najaar 2019; Bouw mee aan een meer begrip- en respectvolle wereld

Wanneer:
oktober 13, 2019 – december 8, 2019 hele dag
2019-10-13T00:00:00+02:00
2019-12-09T00:00:00+01:00
Waar:
Kloosterhotel Zin in Vught
Rust voor verdieping

Ruimte voor jouw vragen en onderzoek rond compassie
Respectvol met elkaar in gesprek

Kom je niet toe aan rust en ruimte voor jezelf? Blijven vragen die jou aan het hart gaan, vaak liggen? Ben je nieuwsgierig naar wat compassie voor jou betekent? Zoek je geestverwanten voor een goed gesprek?

Gun jezelf drie zalige en zinnige zondagen. In het CompassieLab kun je op een onbevangen en respectvolle manier onderzoeken hoe jij handen en voeten wilt geven aan compassie voor jezelf en anderen. Zo bouwen we met elkaar – iedereen op zijn/haar eigen manier – aan een mooiere en meer menselijke wereld.

Het CompassieLab biedt aan maximaal 14 deelnemers de mogelijkheid om inzichten op te doen die doorwerken in privé- en werkleven. Deelnemers aan voorgaande edities zeggen dat het lab indrukwekkend is in zijn eenvoud. Uit de evaluaties blijkt telkens weer dat zij na het CompassieLab met hernieuwde energie, moed en inspiratie verdergaan.

Progamma

Dag 1: Wake up!
Laat jij jouw hart spreken? Ervaar het verschil tussen een mening ergens over hebben en in het leven staan vanuit een compassievolle houding.

Dag 2: Waar haal jij het lef vandaan?
Lef ontspruit vanuit je waarden. Daar zit de brandstof, het vuur, de drive, je motivatie, waar je diep van binnen niet omheen kunt. Wat gebeurt er met jou als je buiten je comfortzone stapt?

Dag 3: Hoe wordt de wereld warmer van jouw vuur?
Een compassievolle grondhouding is geen eendagsvlieg, eenmalige oprisping of handeling vanuit opportunisme. Het is een houding die geworteld is. Als je die ondergrond goed verzorgt ontstaat daar iets vruchtbaars.

Werkwijze
Je gaat het fundament van jouw compassievolle levenshouding onderzoeken en verder verdiepen. We doen dat aan de hand van afwisselende benaderingswijzen:

 

 

We betrekken waar mogelijk de actualiteit in het programma. We ervaren, bewegen, reflecteren, lopen een labyrint, werken met kunst en gaan de natuur in. Elk van de drie bijeenkomsten bestaat uit drie onderdelen:

IMPULS
Dit kan zijn een tekst, film(fragment), lezing of excursie.

DIALOOG
We kijken samen vanuit nieuwsgierigheid, verwondering of ontzetting naar wat de actualiteit in de wereld om ons heen met ons doet. Zoals gebruikelijk in een Lab gaan we samen onderzoeken d.w.z. erin roeren, opwarmen, laten pruttelen, mengen, gisten en misschien zelfs overkoken. We kijken wat het met ons doet en wat wij zelf kunnen leren.

OOGST
Wat is vanuit de impuls en onze dialoog van waarde voor mijzelf, de ander en wordt de wereld er menselijker van?

Ervaringen

Het heeft mij persoonlijk meer moed gegeven. Moed om te doen wat ik innerlijk voel dat gedaan moet worden, met een rechte rug en een zachte voorkant. Dat laatste is wel echt een eyeopener voor mij geweest.

– Angeline

Door aandacht te geven aan de thema’s compassie, moed en innerlijk vuur heb ik nieuwe dingen ontdekt. Over mezelf en over anderen. Deze parels hebben ervoor gezorgd dat het CompassieLab een nieuwe kijk en levenshouding bij mij hebben teweeggebracht. Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

– Ludo

Data
zondag 13 oktober
zondag 10 november
zondag 8 december

Tijd
10.00 – 16.00 uur

Locatie
Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
5261 NE Vught
Bekijk hier de routebeschrijving

Begleiding
Pieternel Geurts en Birgit Vandermeulen

Kosten, inclusief lunch

Tarief 1: € 178,50 voor participanten en sponsoren van de beweging
Tarief 2: € 205,00 voor ieder ander

Het uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname

Aantal deelnemers
Maximaal 16 personen

Bron: www.bewegingvanbarmhartigheid.nl