Je laten raken door anderen

Compassie. Het woord lijkt opnieuw in de belangstelling te staan. Letterlijk betekent het ‘meelijden’, je laten raken door anderen. Compassie betonen gaat verder dan een gevoel, je moet ervoor in beweging komen. En dat is misschien niet zo moeilijk bij mensen die je lief zijn, maar het wordt lastiger als het gaat om ‘vreemden’.
In dit boekje reageren zeven mensen op het thema compassie. Zeven mensen die compassie hoog in het vaandel hebben staan, van daaruit proberen te leven en het concreet maken in hun werk. Mensen die zich verantwoordelijk voelen voor het geheel. Het zijn Bart van Empel, Greet Prins, Ruard Ganzevoort, Michiel van Heusden, Jitske van Dijke, Olaf Haasnoot en René van Woudenberg.
De portretten laten zien hoe zij compassie verstaan, vanuit welke inspiratie zij hun werk doen en welke rol compassie daarin heeft. De portretten worden vergezeld van een korte overweging, een bijbeltekst, een lied of gedicht, en een gebed. Het boekje is geschikt voor persoonlijk gebruik of voor een gesprekskring. Daartoe is een korte handreiking toegevoegd.
‘Compassie’ is te bestellen voor € 6,50 (vanaf 10 stuks € 5,50 per stuk) via http://webwinkel.pkn.nl.
Bron: PKN

Foto: boek Compassie van de pkn
DATUM: 8 JULI 2012