Kunst & Barmhartigheid: de kunst van het voelen

Het drieluik Kunst & Barmhartigheid is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de spirituele dimensie van kunst. Elk keer staat een zintuig centraal: kijken, horen en voelen. De deelnemers onderzoeken en beleven de relatie tussen kunst en barmhartigheid door muziek, taal en beeldende kunst.

Tijdens deel 2 op zaterdag 21 september van 14.00 – 17.00 uur staan de gedichten en de muziek van Leonard Cohen centraal.

Laat je raken door het werk en het leven van Leonard Cohen. Op de geboortedag van deze singer-songwriter verzorgt Frank Kazenbroot, auteur van het boek Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen deze bijzondere bijeenkomst.

De grondtoon van het werk van Cohen is: heb mededogen met mij. Ik lijd aan de chaos en de pijn in mijn leven. Ik heb fouten gemaakt en nu vraag ik om vergeving. Mijn ziel gaat door een donkere nacht en ik ben een gebroken man, eenzaam en angstig. Ik zit op de knieën en hef mijn handen omhoog; help mij, red mij.

Leonard Cohen zong indringend over zijn eigen nood aan compassie. Hij brengt ons naar de plekken waar wijzelf lijden aan de brokstukken in ons leven. En vanuit die gedeelde ervaring van eenzaamheid en gebrokenheid kunnen we samen passie voor het leven vieren.

Op zaterdag 21 september om 20.30 uur treedt de Leonard Cohen Tribute Band op in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Klik hier voor meer informatie