Festivals for Compassion

Sinds half juni 2020 brengt Festivals for Compassion festivals in Europa en daarbuiten bij elkaar. Elk festival deelde haar interpretatie van Calliope Tsoupaki’s nieuwe solo-compositie Thin Air als een ode aan mededogen en een daad van solidariteit in deze moeilijke tijden.

Thin Air is een stuk dat kan worden uitgevoerd door elk instrument en elke stem. Het ging in première tijdens het Holland Festival op de Nederlandse NPO Radio 4 op 20 juni, de volgende dag nam het Vlaamse radiostation Klara het over.

Met Festivals for Compassion tonen Europese festivals hun hart vol compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door Corona.

Calliope Tsoupaki

Als officieel ‘Componist van Nederland’ is Calliope Tsoupaki het gezicht van de Nederlandse muziek van vandaag. Ze voelt de verantwoordelijkheid om het vak van componeren naar een breed publiek te brengen, altijd met het oog op de actualiteit. Tsoupaki emigreerde in 1988 vanuit Griekenland naar Nederland om compositie te studeren bij Louis Andriessen in Den Haag. Ze ontwikkelde zich tot een van Nederlands meest spraakmakende componisten, met haar eigen onmiskenbare stijl waarin haar Griekse roots zijn verwerkt.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor een aflevering van Podium Witteman met Calliope Tsoupaki