David Dahlin nieuwe uitvoerend bestuurder bij Charter for Compassion

Na een internationale zoektocht heeft de raad van bestuur van het Charter for Compassion David Dahlin unaniem gekozen als zijn nieuwe uitvoerend bestuurder. Bestuursvoorzitter dr. Charles Barker, MD: “David Dahlin heeft uitgebreide ervaring in het laten groeien en opschalen van non-profitorganisaties en heeft een levenslange toewijding aan de deugd van compassie.” Barker voegde eraan toe: “We zijn Marilyn Turkovich dankbaar voor haar inzet en leiderschap in de afgelopen vijf jaar en vanwege haar bereidheid om te blijven werken met programma’s voor Education en Compassionate Cities. ” Dahlin bracht bijna 20 jaar door met het opzetten van een internationale ontwikkelingsorganisatie (Compassion International) om levensveranderende ontwikkelingskansen te bieden aan meer dan 1 miljoen kinderen die in extreme armoede leven. Onlangs diende hij als CEO van Geneva Global, een filantropisch dienstverlenend bedrijf dat $ 1,5 miljard heeft geschonken, ten bate van 101 miljoen mensen in meer dan 100 landen.

De omvattende visie van het Charter voor Compassie is om individuen en gemeenschappen te betrekken bij het cultiveren van compassie-volle actie, met name via het Compassionate Cities-programma.

Charter -oprichter Karen Armstrong zegt: “Een compassie-volle of barmhartige stad is een ongemakkelijke stad omdat het het lijden erkent en er iets aan doet.” Dahlin is het ermee eens: “De toekomst van de planeet, zowel in termen van menselijke beschaving als ecologische duurzaamheid, is in het geding.  Wat we de komende drie tot vijf jaar doen, kan van invloed zijn op de rest van de geschiedenis. Ik geloof dat we meer kunnen bereiken dan we ons kunnen voorstellen door de kracht van compassie te ontsteken om de samenleving te transformeren. ‘

Het Charter voor Compassie werd in 2009 gevormd toen de Britse wetenschapper Karen Armstrong een TED-prijs kreeg om een ​​charter (handvest) voor een wereldwijde compassiebeweging te ontwikkelen. Haar prijswinnende toespraak uit 2008, “Laten we de gouden regel nieuw leven inblazen”, legt de universele ethiek uit om “anderen te behandelen zoals we zelf behandeld zouden willen worden.” De gouden regel is fundamenteel voor alle spirituele en wijsheidstradities van de wereld en roept mensen van alle religies en zonder specifieke spirituele traditie op om in ons eigen hart te kijken, te ontdekken wat ons pijn doet, en dan, onder welke omstandigheid dan ook, te weigeren die pijn aan iemand anders toe te brengen.

“Als een homoseksuele persoon die is opgegroeid in de christelijke kerk en een groot deel van mijn carrière in een geloofsomgeving heeft gewerkt die dat deel van wie ik ben niet respecteerde en erkende, heb ik persoonlijk zowel de grote schoonheid en welwillendheid van de georganiseerde religie ervaren, als de pijn en schade die het kan toebrengen, ”zei David Dahlin.

“We kunnen alleen een wereld van liefde en vrede bereiken door te werken binnen, tussen en voorbij religieuze tradities om onze aangeboren vermogens aan te boren om boven polarisatie uit te stijgen en liefde en mededogen te omarmen.” Dahlin zal officieel worden voorgesteld aan het lidmaatschap van het 10-jarig jubileumgala van de organisatie om 19.00 uur Central Time 10 oktober in Monterrey, Nuevo Leon, Mexico. Zijn opmerkingen worden live gestreamd naar de Facebook-pagina van het Charter voor Compassie.

Bron:  website Charter for Compassion