Compassie in actie: bronnen van troost, liefde en inspiratie

In deze tijd van grote onzekerheid, willen we graag bijdragen delen die ons troosten, hoop en inspiratie geven om moed te houden en elkaar te steunen. We komen noodgedwongen tot rust om het leven weer tot in de essentie te beleven. Het leidt tot het besef dat we niet alles in eigen hand hebben en tot vragen over onze toekomst. Ook leven er zorgen over onze gezondheid en de gezondheid van onze dierbaren.

Maar tegelijkertijd begint de creativiteit onder veel mensen enorm te bloeien en dit leidt tot mooie en inspirerende initiatieven. Er ontstaan totaal nieuwe netwerken. Ons thuis en thuiswerken is nog nooit zo waardevol gebleken. We letten beter op elkaar, we gaan voor elkaar zorgen en gaan ons bezinnen op onze waarden. Waar leven we voor? Hoe ga ik straks verder? Gaan we op de oude voet verder of kunnen we nieuwe wegen inslaan? Wegen die beter zijn voor ons allemaal en voor de natuur. Kunnen we ons hart vaker laten spreken en vanuit ons hart initiatieven nemen? Compassie wordt ineens wel heel concreet en keiharde realiteit. Het blijft niet alleen bij mooie woorden, maar het wordt omgezet in actie.

Wij delen graag uw troostende en inspirerende teksten en video’s, maar ook voorbeelden van Compassie in Actie.  Heeft u iets wat u kunt bijdragen, stuur dit dan naar handvestvoorcompassie@gmail.com. Fijn als daar ook een foto of afbeelding bij zit die we kunnen gebruiken (zonder auteursrechten).  Wij kunnen uw prachtige bijdragen weer delen met velen.

 

afbeelding: © Jwijayaratne | Dreamstime.com