Uitnodiging werkconferentie 17 december

Als bestuur van de nieuw opgerichte Stichting Handvest voor Compassie NL, nodigen we u/jou hierbij van harte uit voor een landelijke werkconferentie op woensdagmiddag 17 december a.s. in Seats2Meet in Utrecht (in Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e etage), adres: Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht. *Zie ook de video onderaan deze pagina.
Tijd: 13.00 – 17.00 uur.

De Stichting HvCNL heeft zich ten doel gesteld om empathie en compassie in de Nederlandse samenleving te (helpen) bevorderen.

Het internationale Charter for Compassion, dat in 2009 op initiatief van de Britse schrijfster Karen Armstrong wereldwijd werd gelanceerd, vormt hierbij de inspiratiebron en leidraad.
Op 17 december zullen ook één of meer vertegenwoordigers van de internationale organisatie in ons midden zijn om over indrukwekkende wereldwijde activiteiten te vertellen.
(zie ook www.charterforcompassion.org)

Op 17 december willen we graag mensen ontmoeten die zich in de afgelopen jaren met veel enthousiasme hebben ingezet in het kader van het CfC en daarmee door willen gaan.
Ook zij die hebben aangegeven veel belangstelling te hebben voor het onderwerp en daar graag iets mee te willen doen, zijn van harte welkom. Of het nu gaat om kleine, eenmalige activiteiten of grotere plannen ; ieders bijdrage is welkom!

Na een algemeen, inhoudelijk gedeelte wordt ruimte geboden voor uitwisseling, verbindingen maken, ideeën uitwisselen en plannen smeden in kleinere groepen met behulp van een gespreksmodel.
Het bestuur heeft (voorlopig) voor 4 sectoren gekozen waarbinnen al activiteiten gaande zijn:
– Onderwijs & Educatie
– Steden & Dorpen
– Zingeving & Ethiek
– (Gezondheids-)Zorg

Binnen laatstgenoemde sector wordt al sinds een aantal jaren succesvol gewerkt door onze zusterorganisatie Compassion for Care (zie www.compassionforcare.org). Wij brengen nieuwe belangstellenden voor dit onderwerp graag met hen in contact.
We hopen van harte dat we u/jou mogen verwelkomen op deze middag!

Er is plaats voor ongeveer 50 personen en we verzoeken om aanmelding vóór 1 december via: handvestvoorcompassie@gmail.com. Vermeld s.v.p. naam, eventuele organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Het programma wordt een week vóór aanvang gemaild.
Op de website (www.handvestvoorcompassie.nl) wordt een melding gemaakt zodra het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Als tegemoetkoming in de kosten vragen wij een bijdrage van € 10,= (ter plekke te voldoen).

Heel graag tot ziens op 17 december en vriendelijke groet,
Sopa Bouman, Tariq Khan, Gerthe Lamers, Monica Neomagus, Hems Zwier
Bestuur Stichting Handvest voor Compassie NL.

Bekijk de onderstaande video voor de weg naar Seats 2 Meet Utrecht:

Te voet van het perron bij Utrecht Centraal naar Seats2meet from martijn aslander on Vimeo.