De verloren kunst van de heilige geschriften: nieuw boek van Karen Armstrong

Bij uitgeverij De Bezige Bij werd onlangs de nederlandse vertaling uitgebracht van “the lost art of scripture” van Karen Armstrong.
Voor The School of Life was dit een goede aanleiding om Karen Armstrong uit te nodigen voor een lezing in de Oud-Lutherse Kerk in Amsterdam op 2 juli 2019.

  

Korte samenvatting van het boek

‘De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. In onze seculiere samenleving hebben de teksten deze unieke functie verloren om een meer praktische toepassing te krijgen: de Bijbel wordt gebruikt om homoseksualiteit en anticonceptie te veroordelen, de Koran dient om oorlog en terrorisme te rechtvaardigen en met behulp van de Thora wordt beslag gelegd op leefgebieden.
Karen Armstrong signaleert ten opzichte van de heilige geschriften een groot onbegrip, wat volgens haar de hoofdoorzaak is van de huidige religieuze geschillen in de wereld. Weloverwogen en deskundig pleit ze voor een terugkeer naar de oude interpretatie van de religieuze teksten als basis van een betekenisvol en empathisch wereldbeeld. Armstrong wijst ons de weg bij het beteugelen van de arrogantie, de intolerantie en het geweld die het gevolg zijn van de gebrekkige hedendaagse uitleg van de heilige geschriften.’

Meer informatie en bestellen: klik hier
Bron: de Bezige Bij