Viering 20 jaar Earth Charter: 29 juni 2020

Ontmoet Vrienden van het Earth Charter digitaal & Doe The Deep Time Walk 

 Op 29 juni 2020 is het 20 jaar geleden dat het Earth Charter werd gelanceerd in het Vredespaleis in Den Haag. Een historisch moment voor de mondiale Earth Charter beweging die tot leven is gekomen en zich dankzij actieve betrokkenheid van mensen met een verscheidenheid aan achtergronden en leeftijden voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld inzet.

We nodigen alle geïnteresseerden van harte uit 20 jaar Earth Charter te vieren. Ontmoet vrienden van het Earth Charter, samenwerkingspartners en andere betrokken medeburgers op 2 momenten online, ’s ochtends om 10.00 uur en ’s avonds om 20.30 uur. En doe The Deep Time Walk in je eigen omgeving. Vraag zo mogelijk iemand anders om mee te wandelen.

Meld je aan via deze link. We verheugen ons op je deelname. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met nadere informatie en een link die je voor zowel de ochtend als de avond online ontmoetingen kunt gebruiken.

The Deep Time Walk is een wandeling van 4.6 kilometer die je overal ter wereld kunt maken, alleen of met anderen. Het liefst in een mooi stukje natuur, zodat je je even helemaal mee kan laten nemen op deze prachtige reis door de historie en wording van de Aarde zoals we haar kennen.

Het enige wat je nodig hebt, naast een paar comfortabele wandelschoenen, is een telefoon met daarop The Deep Time Walk app (gratis te downloaden), een headset (oortje), en eventueel iets om de audio te versterken als je de wandeling met een groepje loopt.

Hoe kan dit perspectief van ‘diepe tijd’ ons helpen in de grote transitie waarin de mensheid zich momenteel bevindt? Hoe kunnen we deze transitie benutten als een uitnodiging tot een diepere transformatie? En hoe kan het ons helpen paden te vinden die recht doen aan onze diepe verbondenheid met al het leven, en aan de wonderlijkheid en schoonheid van het verhaal van de Aarde? 

Op deze vragen zullen we reflecteren in de online-avond meeting. Ook zonder dat je de wandeling hebt kunnen doen zal de digitale ontmoeting waardevol voor je zijn, want we zullen ook terugblikken op 20 jaar Earth Charter en samen nieuwe toekomstmogelijkheden verkennen. Jan Pronk, voorzitter van Earth Charter Nederland, zal het gesprek leiden, en ook andere bestuursleden dragen én Mirian Vilela, directeur van Earth Charter Internationaal, dragen bij.

Voor het programma van de viering van 20 jaar Earth Charter op 29 juni a.s. en meer informatie en ‘instructies’ over The Deep Time Walk, zie meer toelichting hieronder.

We zien ernaar uit 20 jaar Earth Charter met jou te vieren.

Bron: Earth Charter