Expositie ‘De passie van Karen Armstrong’

Wanneer:
september 4, 2017 – oktober 27, 2017 hele dag
2017-09-04T00:00:00+02:00
2017-10-28T00:00:00+02:00
Expositie 'De passie van Karen Armstrong'

Dr. Karen Armstrong, Britse letterkundige en religiewetenschapper, ontvangt tijdens de opening van het academisch jaar aan de VU op 4 september een eredoctoraat in Theologie  en Religiestudies. De promotor is prof. dr. Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving. Armstrong ontvangt het eredoctoraat  in verband met haar bijdrage aan het gesprek over de positie van de verschillende religies in de samenleving.

De Universiteitsbibliotheek heeft naar aanleiding daarvan een expositie gewijd aan Karen Armstrong en haar werk. Het door Karen Armstrong opgestelde Handvest voor Compassie, dat gebaseerd is op de ‘Gulden Regel’ is te zien samen met een in de UB gemaakte wereldkaart van ‘Compassionate communities’.  Verder is een selectie gemaakt van heilige geschriften en voorwerpen die symbool staan voor verschillende religies om het centrale thema van de expositie te ondersteunen.
U ziet documenten en voorwerpen uit de KEA-collecties (Kunst, Erfgoed en Archieven) van de UB, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en van particuliere bruiklenen. Uitgeverij De Bezige Bij heeft Nederlandstalige publicaties van Armstrong in bruikleen gegeven. De VU-boekhandel heeft bijgedragen met o.a. de onlangs verschenen Koran met uitleg voor kinderen.

De expositie is van 4 september – 27 oktober 2017 te zien in de Erfgoedvitrine bij de ingang van de UB, 1e etage, Hoofdgebouw.

Bekijk ook onderstaande links naar filmpjes en websites over Karen Armstrong en haar gedachtengoed:

Film:

Karen Armstrong: 2008 TED Prize wish: Charter for Compassion

Karen Armstrong | Compassionate Cities | 2017 Festival of Faiths

One on One – Karen Armstrong – Al Jazeera English

Charter for Compassion – One Year Anniversary ft. Rainn Wilson

Lancering Children’s Charter in Nederland met TEDxyouth en Hermann Wesselink College Amstelveen

 

Websites:

Rotterdam, stad van compassie

Handvest voor Diversiteit, campagne Stadjes voor Compassie gemeente Groningen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie