Eredoctoraat voor Karen Armstrong tijdens Opening Academisch Jaar VU 2017

Wanneer:
september 4, 2017 @ 2:15 pm – 5:00 pm
2017-09-04T14:15:00+02:00
2017-09-04T17:00:00+02:00
Waar:
VU Amsterdam aula
De Boelelaan
Amsterdam
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Eredoctoraat voor Karen Armstrong tijdens Opening Academisch Jaar VU 2017  @ VU Amsterdam  aula | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

DUN IJS! HOE KAN WETENSCHAP HELPEN?

‘Het nieuwe kabinet moet een duidelijk klimaatbeleid gaan voeren voor de lange termijn.’ Die boodschap had de top van het Nederlandse bedrijfsleven na een driedaagse excursie in het Noordpoolgebied. De trip werd georganiseerd door documentairemaker Bernice Notenboom. Het lukte haar deze topmanagers te overtuigen door ze met eigen ogen te laten kijken naar smeltend poolijs.

Kunnen wetenschappers leren van Notenboom? Hoe kunnen zij de urgentie van de opwarming van de aarde tot iedereen laten doordringen? En zijn die lessen ook toepasbaar op andere grote maatschappelijke vraagstukken waarbij wetenschap betrokken is?

Tijdens de Opening Academisch Jaar zullen onder meer Bernice Notenboom, Vrije Schrijver Bas Heijne en collegevoorzitter Jaap Winter ingaan op die vraag. Verder krijgt de Britse schrijver en religiewetenschapper Karen Armstrong een eredoctoraat vanwege haar compassievolle bijdrage aan het gesprek over de positie van verschillende religies in de maatschappij en wordt de StudenTalentprijs uitgereikt aan een VU-student die zich in intellectueel en maatschappelijk opzicht heeft onderscheiden.

Van harte welkom bij de Opening Academisch Jaar 2017, op maandag 4 september.

PROGRAMMA

14.15 uur Ontvangst in de Foyer
15.00 uur
  • Start academische zitting in de Aula Opening door Jaap Winter, voorzitter College van Bestuur
  • Lezing door Bernice Notenboom
  • Uitreiking StudenTalentprijs
  • Muzikaal intermezzo
  • Uitreiking eredoctoraat Karen Armstrong
  • Reflectie van Vrije Schrijver Bas Heijne
  • Afsluiting door Jaap Winter
16.30 uur Receptie in de Foyer

Het programma vindt plaats in de Aula in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam. Het programma is op maandag 4 september via deze pagina live te volgen.
Tijdens de Opening Academisch Jaar 2017 staat de VU stil bij het VU-thema Science for Sustainability.

Hoogleraren worden uitgenodigd deel uit te maken van het cortège. Zij dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de bijeenkomst aanwezig te zijn in de Foyer. Het wordt op prijs gesteld dat de hoogleraren de toga van hun universiteit dragen. 

Vragen? Mail naar oaj@vu.nl

Bron: www.vu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie