Save Your City: thema van Global Read op 18 februari

Iedere maand organiseert Charter for Compassion een zgn. Global Read. Telkens wordt een boek als thema gekozen. De schrijver is aanwezig en via internet kan iedereen deelnemen aan deze zgn. Global Read sessies. Inmiddels volgen duizenden mensen over de hele wereld deze online-bijeenkomsten. Deze sessies worden uitgezonden via een livestream op de facebook pagina van Charter for Compassion.

Op 18 februari is de volgende Global Read. Deze editie staat het boek ‘Save Your City – how toxic culture kills community and what to do about it’ van Diane Kalen – Sukra centraal.  De auteur is zelf ook aanwezig om in te gaan op vragen.
Wil je deelnemen dan moet je je wel even registreren. Er zijn gratis tickets, maar je mag ook een donatie doen.  Doe je ook mee?

Over het boek Save Your City

Een giftige cultuur erodeert ons gevoel van verbondenheid, gemeenschap en welzijn.
Ons vermogen om samen te werken en te innoveren wordt ook ondermijnd door de toenemende onbeleefdheid en verdeeldheid. We hebben elkaar nodig om de complexe uitdagingen aan te pakken waarmee onze steden en gemeenschappen worden geconfronteerd – van het gebrek aan infrastructuur tot klimaatverandering, dakloosheid, geestelijke gezondheid en verslavingsproblemen. Om te kunnen gedijen, zijn onze lokale democratien afhankelijk van ons vermogen om de kunst van het leven nieuw leven in te blazen en goed samen te werken. In dit tot nadenken stemmende en inspirerende boek stelt Diane Kalen-Sukra gemeenschapsleiders en burgers in staat om deel uit te maken van de oplossing. Ze laat zien wat erbij komt kijken door lezers mee te nemen op een reis van Bullyville naar Sustainaville, inclusief een oogverblindend bezoek aan de klassieke oudheid. De succesvolle reis omvat een heropleving van burgerwaarden en burgereducatie als essentieel voor het bevorderen van het soort cultuur dat ons, onze democratie en onze planeet kan ondersteunen.