Burgemeester Aboutaleb van Stad van Compassie Rotterdam opnieuw beste bestuurder

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is onlangs weer verkozen tot beste lokale bestuurder.  Het feit dat zijn stad ook Stad van Compassie is maakt het helemaal bijzonder.  Onlangs lazen wij op de site van Binnenlands Bestuur dit mooie nieuws.  Het bestuur van Handvest voor Compassie NL wil burgemeester Aboutelab daarom ook hartelijk feliciteren met dit heugelijke feit.

Wij hopen dat ook andere gemeenten zich willen laten inspireren door compassie als ‘verbindend concept’ en overwegen om met compassievolle organisaties in de gemeente gezamenlijk ernaar te streven om ook Stad van Compassie te worden.  In Nederland zijn nu 6 Steden van Compassie: Leiden, Groningen, Apeldoorn, Zoetermeer, Nijmegen en Rotterdam.

Wereldwijd zijn er nu ruim 400 Compassionate Cities.  Maar de wereld heeft veel meer Compassionate Cities nodig om de problemen van armoede, eenzaamheid en gebrek aan huizen op te lossen.

Kijk hier naar meer informatie over Compassionate Cities.

 

Uit Binnenlands Bestuur:

“Ahmed Aboutaleb heeft opnieuw de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht gesleept. De Rotterdamse burgemeester wordt geroemd om zijn capaciteit om groepen te verbinden die soms ver uit elkaar lijken te liggen. Zijn daadkracht en betrokkenheid worden geprezen door de stemmers. Zijn aanpak van het veiligheidsbeleid en rol in de stuurgroep ‘veilig in de wijk’, waarbij hij vragen beantwoordt van alle inwoners, wordt door stemmers zeer gewaardeerd.

Eerlijk en efficiënt
Aboutaleb won de titel Beste Lokale Bestuurder al twee keer eerder, vier en vijf jaar geleden. Op de tweede plaats eindigde burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte, door de stemmers omschreven als een krachtig en communicatief bestuurder. Derde werd gedeputeerde Hanke Bruins Slot. Zij valt op vanwege de eerlijke manier van antwoorden tijdens vergaderingen en haar efficiënte stijl in de Provinciale Staten van Utrecht. ”  Lees verder >

Bron: www.binnenlandsbestuur.nl