Een maand lang “Random Acts of Kindness”!

Een socioloog roept op tot het verspreiden van vriendelijkheid en dankbaarheid in de wereld! Lerri Grooten, een socioloog in Nederland wil graag meer compassie verspreiden in de wereld. En hij roept daarom op om van de maand augustus 2017 ‘De maand van de vriendelijkheid’ te maken!

Positieve psychologie en compassie

Als sociaal wetenschapper viel het Lerri op dat er verschillende soorten problemen zijn in de samenleving. Geïnspireerd door onderzoek vanuit de positieve psychologie kwam hij op het idee om daar iets aan te gaan doen. Centraal in zijn idee staat het gebruik van de ‘random acts of kindness’, die heel veel blijken bij te dragen aan de eigen geestelijke gezondheid en aan het geluk en het plezier van andere mensen. (Meer weten over de Random Acts of Kindness? Klik hier!)

1000 acts of kindness in augustus 2017!

Persoonlijk wil Lerrie in augustus 2017 zorgen voor duizend(!) ‘acts of kindness’. En hij wil augustus dan ook wereldwijd uitroepen tot de ‘Maand van de vriendelijkheid’, met een persoonlijke oproep aan mensen wereldwijd om zelf te zorgen voor tenminste vijf ‘acts of kindness’. Je leest hier meer informatie over de oproep van Lerri.

Een mooi oproep tot compassie en vriendelijkheid in de wereld van Lerri Grooten!

Let’s make the world a better place for everybody!