Vloeken in de Kerk zoekt naar eigenzinnige religievorm

“Onze obsessie met geluk doet mededogen en compassie verstenen”, zo stelt Theatergezelschap Vloeken in de kerk.

Zij maakt gebruik van religieuze rituelen, culturele tradities en intieme verhalen van de makers om, via performancediensten, invulling te geven aan zingeving en verbinding.
De groep wil vooral in kerken, synagogen en tempels spelen en vanaf 2022 ook op scholen en ROC’s.

Daarbij is iedereen welkom; degene die in God gelooft en degene die dat niet doet. En welk(e) leeftijd, afkomst, gender, religie of opleidingsniveau je ook hebt.

Met een podcastserie die start op 12 juli wil men vooral troost bieden voor iedereen die nu de donkere kanten van de coronacrisis ervaart.
De serie is wekelijks te beluisteren op zondag tussen 12 juli en 23 augustus.

“De podcast heet DONKER, net zoals de voorstelling zou gaan heten. Het gaat over de schaduwzijde van de COVID-19 pandemie. Zes makers biechten over hun persoonlijke worstelingen, zoektochten en over hoop in deze donkere dagen. Want ook in deze tijd ligt er een grote nadruk op optimisme en solidariteit terwijl de donkere verhalen wat onderbelicht blijven. De inspiratiebron voor de serie is mijn persoonlijke verhaal, omdat deze crisistijd veel overeenkomsten heeft met een rouwproces.

De eerste aflevering komt online op zondag 12 juli en vanaf dan is de podcast wekelijks te beluisteren op zondag, de dag van de bezinning. Mensen kunnen zich nu al abonneren op Vloeken in de Kerk in hun podcastapp, waar een eerdere podcastaflevering van ons al te beluisteren is.”

Komt hier nog een vervolg op?

“Ja, we gaan als uitsmijter na de podcastserie een exclusieve en eenmalige live voorstelling spelen. Op vrijdagavond 4 september organiseren we in het Stadsklooster in Utrecht een event voor maximaal honderd toeschouwers conform de corona-richtlijnen. Het wordt een theatrale uitvaartceremonie, waarin we samen met publiek afscheid gaan nemen van het ‘Oude Normaal’. Dat belooft een bijzondere avond te worden die we in vier dagen in elkaar gaan knallen in een repetitie-snelkookpan. Mensen kunnen zich op onze nieuwsbrief abonneren via www.vloekenindekerk.nl om te horen wanneer de kaartverkoop start.”

Lees hier het hele artikel >>  https://www.nieuwwij.nl/interview/vloeken-in-de-kerk-zoekt-naar-eigenzinnige-religievorm/

Bron: www.nieuwwij.nl

Foto: Rikkert Wijrdeman