Interview met Babah Tarawally

‘Om te verbinden moet je eerst ontmoeten’

Babah Tarawallyis filosoof, schrijver, columnist en werkt als trainer voor onder andere New Dutch Connections. In 1995 vluchtte hij uit Sierra Leone. In alles wat hij doet staat de Afrikaanse filosofie van ‘Ubuntu’ centraal: ‘Ik ben omdat wij zijn’. Speciaal voor Wereldvluchtelingendag gingen wij met Babah in gesprek over hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren, zijn visie op de toekomst en zijn boodschap voor Wereldvluchtelingendag. Lees je mee?

  • Hoe kijk jij terug op de afgelopen onbestemde en onzekere periode waarin je vanwege Corona geen trainingen voor NDC hebt kunnen geven?

‘Voor mij persoonlijk vond ik het lastig om geen mensen om me heen te hebben. Ik ben een sociaal dier en daardoor vond ik het een hele lastige tijd. Natuurlijk vind ik het ook moeilijk dat de trainingen bij NDC stopten. Alles wat we deden om een gemeenschap groter te maken werd nu anders door de maatregelen. Dat vond ik zeer problematisch. Tegelijkertijd weet je dat jouw eigen gezondheid en die van de mensen om je heen het belangrijkst is. De gehele periode dacht ik aan de jongeren en deelnemers die ik normaal zie bij NDC. Hoe gaat het met hen?  Lees verder >>

Bron: www.newdutchconnections.nl