Kabinet, vang de slachtoffers van de ramp in Moria op!

Aan: Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol en premier Mark Rutte

In de nacht van 8 op 9 september werd het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse Lesbos getroffen door verwoestende branden. De – overwegend jonge – vluchtelingen die daar al jarenlang in steeds slechtere omstandigheden zitten zijn nu dakloos en zonder perspectief.

Het is onveilig op Lesbos. Door de branden, het coronavirus, de aanwezigheid van extreemrechtse activisten en de wanorde van dit moment. Kinderen slapen onbeschermd op straat, terwijl de hulpdiensten belemmerd worden in hun werk en ngo’s nog steeds aangevallen worden als zij hulp willen bieden.

Dit is ook ons probleem. Deze ramp is is niet in 1 nacht ontstaan, en juist daarom moeten we zijn heel Europa nu samen onze verantwoordelijkheid nemen. Moria is is het product van ons Europese immigratiebeleid. En deze regering weigert nog steeds, zelfs voor de meest precaire groep, duurzame hulp.

Laat deze verschrikkelijke ramp een wake up call zijn. Laat dit het moment zijn waarop Nederland 500 weeskinderen een veilige plek geeft in Nederland en samen met de rest van Europa humanitaire hulp, opvang en een toekomst geeft aan de 13.000 ontheemde vluchtelingen van Moria.

Lees verder op de site van De Goede Zaak en teken de petitie!!!>>>

Afbeelding Rosa Snijders 

Bron:  De Goede Zaak