Een nieuw verhaal: Nowaten over verbondenheid

In 2015 werd de film Down to Earth voor het eerst vertoond. Nog nooit draaide een documentaire zolang in de bioscoop; ruim 165.000 mensen zagen de film. Down to Earth inspireert de kijker om na te denken over zijn toekomst en die van de wereld waarin we leven. In deze crisis reden te meer om de film nog eens te gaan bekijken en te reflecteren op onze manier leven en ons te inspireren om nieuwe wegen te verkennen en ontsluiten.

Een nieuw verhaal
De Earth Keepers leerden ons dat elke tegenslag, levensles in zich herbergt en een uitnodiging is tot een verdiepingsslag.  Wereldwijd  zijn de Earth Keepers eensgezind in hun visie dat het Corona virus te zien als een boodschap van Moeder Aarde aan de mensheid. Appellerend aan onze verbondenheid, verbondenheid met de aarde, met elkaar en met onszelf.  Het is tijd voor een nieuw verhaal over een duurzame toekomst, voor ons en voor de volgende generaties. In deze tijd van crisis is het tijd voor om de balans op te maken en na te denken over de wereld die we hebben gecreëerd. Nu alles op zijn kop gezet wordt, hebben we de keuze om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten en -na deze crisis- de vertrouwde gang van zaken weer op te pakken. Of we gebruiken deze periode om te spelen met de mogelijkheden die er zijn, onze creativiteit speelruimte te geven en waar mogelijk door nieuwe ogen te kijken. Het is nu tijd om te luisteren naar wat de Earth Keepers ons te vertellen hebben.
Klik op de link om de boodschap van Nowaten te kijken. 

Boodschap van Nowaten
Nowaten gaf aan dat de mensheid op een kantelpunt is aangekomen en waar de echte uitdaging ligt voor ons als ‘human tribe’. Wat hij ons hierover meegaf, willen we met jou delen middels deze video. Nowaten (hij die luistert) verkreeg zijn wijsheid door echt te luisteren. Niet door de hele dag naar het nieuws of opinies van anderen te luisteren, maar door te luisteren op een dieper niveau, door zich te verbinden met de natuur, met onze bron – Moeder Aarde, met spirit.

 

De film Down to Earth

Een familie laat de hectiek en patronen van de hedendaagse wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan, maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de Earth Keepers, zij die nog in verbinding en harmonie leven met de aarde, de bron van ons bestaan.
Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn om te luisteren. De film onthult de diepe wijsheid die besloten ligt in de gesprekken met deze stamoudsten en wijzen die nog niet eerder geïnterviewd werden. Maar ook de levens-veranderende impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben.

Kijk ook op  https://www.downtoearthfilm.com/nl/film-kijken

Foto’s:

  • Nowaten: Jessie Seronko
  • Header: Rolf Winters