Interpersoonlijke mindfulness op Schier

Het valt vaak niet mee om aandachtig en compassievol aanwezig te zijn als we iets lastigs ervaren. Nog uitdagender wordt het wanneer we in communicatie zijn met anderen. We worden dan al snel meegevoerd in onze automatische reactiviteit en ongezonde patronen. We willen gezien of juist niet gezien worden, geven de ander te weinig of te veel ruimte, gaan mee in ‘ik-eerst’ of ‘jij-eerst’ reacties en gaan voorbij aan ‘wij-samen’. In de hectiek van alledag komen waardevolle ontmoetingen van mens tot mens al te gemakkelijk in verdrukking. Het Interpersoonlijke Mindfulness Programma (IMP) is bedoeld voor wie al ervaring heeft met MBSR of MBCT en kan veel bijdragen aan helderheid, verbinding en verdieping in onze communicatie. Het is heel effectief om met IMP te werken in een retraite, waar naast de oefeningen in mindful communiceren veel ruimte is voor individuele beoefening in stilte. Een bijzondere gelegenheid daarvoor is volgende maand op Schiermonnikoog, 12-15 april.

Er zijn nog een aantal plaatsen! IMP is verdiepend voor ieder die met mensen werkt. Ook voor mindfulness trainers die willen groeien in mindful dialoog en inquiry.

De begeleiding is in handen van Erik van den Brink, mindfulness/compassietrainer en psychiater/psychotherapeut.
Hij heeft jarenlange ervaring als hulpverlener en meditatiebeoefenaar. Hij werkt bij voorkeur met methoden die het zelfhelend vermogen in mensen aanspreken.
Hij was een van de pioniers in Nederland in het toepassen van mindfulness in de geestelijke gezondheidszorg. Hij ontwikkelde met Frits Koster de compassietraining die bekend werd als Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) en samen schreven zij Compassievol leven (Boom, 2016) en het hulpboek Compassie in je leven (Boom, 2015). Hij geeft trainingen in binnen- en buitenland, en voltooide de opleiding tot trainer in Interpersoonlijke Mindfulness in 2015. Zie ook www.mbcl.nl.

Voor informatie en ervaringen van deelnemers zie https://lnkd.in/gdi8F-N