Boekentip: Compassie in je leven

Een vriendelijker omgang met jezelf, meer sociale verbondenheid, minder angst om fouten te maken – wie wil dat niet? In de praktijk blijkt het leven lang niet altijd gemakkelijk te zijn. Compassie, of mededogen, stelt je in staat meer levensgeluk te ervaren. ‘Compassie in je leven’ is een gids voor iedereen die zoekt naar wegen om lijden te verlichten, gezonder met zichzelf en met anderen om te gaan en te leven vanuit het hart. De herziene editie is eind november verschenen bij Boom Psychologie & Psychiatrie.

Mindfulness verdiepen met heartfulness

Compassie is een sensitieve houding bij lijden in onszelf en in anderen, en de bereidheid ons in te zetten om dit lijden te verlichten en te voorkomen. Compassie is in aanleg bij iedereen aanwezig, maar kan door allerlei omstandigheden soms onvoldoende tot bloei komen. Onderzoek toont aan dat compassie een gouden weg aanreikt naar emotionele gezondheid, welzijn en veerkracht. Met behulp van dit zelfhulpboek kun je dit vermogen door oefening laten groeien en verdiepen.

Compassie in je leven is nu bestelbaar >

Hulpboek met meditatieoefeningen

De compassietraining is wetenschappelijk onderbouwd en dit Compassie in je leven beschrijft het programma in acht hoofdstukken, met een rijkdom aan (28) vrij downloadbare oefeningen en andere oefenmaterialen. De auteurs hebben inmiddels in vele landen ervaring opgedaan met het geven van de training. In deze volledig herziene editie van Compassie in je leven zijn de meest recente ontwikkelingen en inzichten opgenomen.

‘Dit boek leidt ons door het landschap van ons dagelijkse leven en biedt nieuwe perspectieven. Het nodigt ons uit eerst te lezen, dan te reflecteren en dan te oefenen. Ik kan je dit boek van harte aanbevelen.’ – uit het voorwoord van Mark Williams, Emeritus Hoogleraar Klinische Psychologie en mede-ontwikkelaar van Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT), Universiteit van Oxford, Verenigd Koninkrijk.

 

Over de auteurs

Frits Koster heeft jarenlange ervaring als meditatieleraar, begeleidt meditatieactiviteiten en is als docent verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer. Erik van den Brink is psychiater/psychotherapeut en heeft ruim dertig jaar werkervaring in de GGZ en was in dit veld een pionier in mindfulness-based en compassiegericht werken. Eerder verscheen van hun hand het boek Compassievol leven (2016) en Compassie in je leven (2015). Van hun boeken zijn inmiddels vertalingen en bewerkingen verschenen in het Engels, Duits en Spaans.

 

Compassie in je leven