Compassie bij Open Dag van de Roos!

Het Handvest voor Compassie is op zondag 28 augustus aanwezig bij de Open Dag van de Roos in Amsterdam! Bestuurslid Tariq Khan zal dan vertellen over wat Stichting Handvest voor Compassie NL allemaal doet! 

Handvest voor Compassie NL bij Open Dag van De Roos

Stichting Handvest voor Compassie NL zet zich in voor de kracht en de waarde van compassie. De stichting doet dat o.a. door daden van compassie een podium te geven en door initiatieven in de lijn van het Handvest publiciteit te bieden. Daarnaast wil de stichting met het Handvest mensen inspireren tot compassie. En brengt de stichting mensen samen die compassie in hun handelen laten zien. Het bestuur van het Handvest komt maandelijks bij elkaar. De Roos biedt sind kort de vergaderruimte voor de stichting.

Tariq Khan

Tariq Khan, bestuurslid Handvest voor Compassie NLTariq is bestuurslid en mede-oprichter van de stichting. Hij is al enige tijd betrokken bij de activiteiten rondom het handvest, voor het eerst in 2010 als rapper, destijds om een performance te geven tijdens het Concert for Compassion. Daarnaast maakte hij in 2013 i.s.m. het Mozeshuis een film met compassie als thema, ‘De ander: compassie en jongeren’. Momenteel werkt hij met jongeren aan een nieuwe documentaire: “I.D.”, over identiteit en compassie.

Charter for Compassion van Karen Armstrong

Naast zijn persoonlijke verhaal zal Tariq iets vertellen over de geschiedenis van het Charter for Compassion en de wens van Karen Armstrong. Over de ontwikkelingen in Nederland zoals het organiseren van de jaarlijkse Compassieprijs (sinds 2010), de netwerkbijeenkomsten die de stichting organiseert en de recente nationale en Internationale ontwikkelingen. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen, men kan zich inschrijven op de nieuwsbrief en er is ruimte voor verdieping.

Wanneer, waar, meer informatie

Wanneer: zondag 28 augustus,

Waar: de blauwe kamer, 1e verdieping van de Roos. 

Meer informatie: http://www.roos.nl/agenda/roosevenement-open-dag-de-roos/