Compassielezing in Alkmaar

Zaterdag 26 november wordt er in Alkmaar een lezing over compassie gegeven, met uitwisseling en oefeningen, in het Oecumenisch centrum De Zwaan. Tijdens deze bijeenkomst wordt de betekenis van compassie in het dagelijkse leven verkent.

Over ‘De Zwaan’

Stichting De Zwaan is een oecumenisch centrum vanuit de geloofsgemeenschappen die zijn aangesloten bij de Alkmaarse Raad van Kerken. De Zwaan wil aandacht hebben voor alwat leeft en bestaat, en met name voor wat in verdrukking komt. Zij schept een plaats waar deze aandacht gescherpt wordt en in praktijk wordt gebracht. De Zwaan laat zich daarbij inspireren door de joodse en christelijke traditie.

Interactieve compassielezing

Mensen gaan er vaak vanuit dat iedereen als individu eigen keuzes maakt, dat iedereen als mens zelfstandig en autonoom is. Daarbij wordt de invloed van de omgeving wel eens vergeten. Je verbonden voelen, gezien worden, erkenning, mededogen en respect krijgen: het is voor mensen net zo belangrijk als drinkwater. Deze behoeften kan worden vertaald in het woord compassie. Over dit idee zal tijdens deze compassielezing interactief worden gepraat.

Handvest voor Compassie

De compassielezing wordt aangeboden door Madelinde Krantz. Madelinde is zelfstandig geestelijk verzorger, trainer en coach en initiatiefneemster van Arnhem City for Compassion. Madelinde biedt tijdens haar lezing onder andere informatie over het Handvest voor Compassie en laat de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen met compassie in Alkmaar.  Samen wordt bedacht welk steentje iedereen zelf kan en wil bijdragen om compassie in deze stad zichtbaarder te maken.

Wanneer, waar, kosten, doelgroep

Datum en tijd: Zaterdag 26 november, 14.30 – 17.00 uur

Locatie: Remonstrantse kerk, Fnidsen 33-37, Alkmaar

Kosten: Vrijwillige bijdrage na afloop

Voor wie: iedereen is welkom!

Meer informatie en aanmelding is mogelijk via www.dezwaan-alkmaar.nl of 06 – 55 27 61 04