Compositie ‘Compassie’

Komende 17 september vindt, tijdens de “Classical Night” in de Groote Kerk in Maassluis, de eerste uitvoering van ‘Compassie’ plaats. ‘Compassie’ is een speciaal koorwerk, gecomponeerd door Ron van Leeuwen, naar aanleiding van het Handvest voor Compassie. Ds. Gerrit van Dijk heeft de tekst ook op basis van dit handvest geschreven.

 

Tweede compositie van Rob van Leeuwen

 

‘Compassie’ is de tweede compositie van Ron van Leeuwen – in dagelijks leven werkzaam als architect – die nu in deze regio ten gehore wordt gebracht. De koren Cantabile het Christelijk Kamerkoor Maassluis (CKM) zingen deze bijzondere eigentijdse compositie. Het Chamber Orchestra 300, onder leiding van dirigent Marco Bons, zorgt voor de instrumentale begeleiding.

 

Gevarieerd concertprogramma

 

De première van Compassie op 17 september is onderdeel van een zeer gevarieerd concertprogramma. Cantabile en CKM zingen elk een aantal liederen uit hun reguliere repertoire. Daarnaast treden de zussen Anuschka (altviool) en  Maria (hobo en zang) Pedano op. Organist Jaap Kronenburg en het orkest zullen een werk van Poulenc uitvoeren.

 

‘Classical Night’

 

Deze zogenoemde “Classical Night” wordt, met steun van de Govert van Wijnstichting, georganiseerd door de Lions Club Maassluis. De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor “Fight for Sight”. Deze organisatie werkt aan het voorkomen van blind- of slechtziendheid. 

  • Toegangskaarten kosten € 20,00.
  • Kaarten zijn verkrijgbaar op 17 september in de Groote Kerk en vooraf via 06-53362936
  • Meer informatie is te vinden op: www.fightforsight.nl