Conflict of Verbinding, wat Kies jij?

Op 1 april verschijnt “Conflict of Verbinding, wat Kies jij?”, een vertaling van Choosing Peace van Ike Lasater en John Kinyon. Het boek wordt uitgegeven door Mens en Communicatie B.V.

Missie: “Wij willen mensen inspireren en bewust maken dat ze een keuze hebben om te kiezen voor verbinding en compassie. Dat is onze bijdrage aan de samenleving door middel van inspirerende lezingen, boekpublicaties en trainingen in Geweldloze of Verbindende Communicatie.”

Conflict of Verbinding, wat Kies jij?

“In elke situatie, is het mijn respons die beslissend is of een crisis oplaait of dooft, en of ik iemand als mens of als mens-ontvreemd zie.” Johann Wolfgang von Goethe

Wat als je rustig en vol vertrouwen kunt zijn bij een conflict? Ieder van ons heeft dagelijks te maken met conflicten. We worden dan vaak aangestuurd door reflexmatige reacties, zoals klagen en schreeuwen. Je bent bijvoorbeeld geprikkeld door de manier waarop je zoontje ’s ochtends aanhoudend vraagt om hagelslag op zijn boterham of voelt je gefrustreerd omdat je bovenbuurman de hele dag muziek maakt. Of je windt jezelf van binnen op over de manier waarop een collega een nieuw dossier op je bureau gooit. Je zou je boosheid en frustratie kunnen uiten door het uit te schreeuwen of ingetogen te reageren door je terug te trekken. Mogelijk zoek je onbewust naar manieren om de ander te straffen of wil je je beklagen. Deze vecht-vlucht-bevries-reacties zitten diep in onze aard verankerd.

Gelukkig zijn er andere mogelijkheden die tot meer harmonie en verbinding kunnen leiden. Dit boek is geschreven door auteurs die samen meer dan 40 jaar ervaring hebben in het toepassen van Geweldloze Communicatie in Mediation en conflictoplossing. Zij trainden wereldwijd duizenden mensen om bewust te Kiezen voor Verbinding. Deze Mediate Your Life aanpak wordt in dit boek beschreven. Met de publicatie van Conflict of Verbinding, wat Kies jij? wil Mens & Communicatie gesprekken voor mensen in het dagelijks leven helder en gemakkelijker maken. De herkenbare praktijkvoorbeelden in de verhaallijn van het boek spreken tot de verbeelding van eenieder en kan ook voor jou de deur openen naar meer harmonie en verbinding tijdens conflicten en frustratie in je leven.

Bekijk het boek en lees de voorafrecensies

Bestel het boek