Parlement voor wereldreligies: 1 – 7 november in Toronto

In November vindt het 7e Parliament of the World’s Religions plaats. Dit parlement van wereldreligies is opgericht om de harmonie tussen de religieuze en spirituele gemeenschappen in de wereld te bevorderen, met als doel een rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld te bereiken. Het is inmiddels de grootste Interfaith bijeenkomst ter wereld.

Het betreft een bijeenkomst van ruim 10000 internationale deelnemers van 200 religies en overtuigingen uit 50 landen. Zij komen sinds 1993 regelmatig bijeen in een wereldstad. Dit jaar in 2018 in Toronto Canada van 1-7 November. Sinds de Wereldtentoonstelling van 1893 namen er mensen aan deel als Gandhi, Tagore, de Dalai Lama, Desmond Tutu, Nelson Mandela, Karen Armstrong en vele vele anderen. Deelnemers beschrijven het als “life changing”

De internationale organisatie Charter for Compassion werkt nauw samen op het gebied van de programmering met the Parliament of World’s Religions.  Karen Armstrong is ook dit keer een van de keynote speakers.

Vanuit Nederland gaat een groep naar Toronto. Heb je interesse om mee te gaan? Kijk op de website www.parliamentofreligions.org voor meer informatie. Je kunt ook contact opnemen met Han Steijnebrugh, ambassadeur voor Nederland.  Stuur een mail naar interreli@posteo.net