Info-avond over Parlement voor Wereldreligies in Toronto (1-7 nov)

Op 13 september verzorgt het Nederlandse netwerk voor het Parliament of the World’s Religions een informatie-avond over het Parliament of The World’s Religions dat van 1 -7 november 2018 in Toronto wordt gehouden.

“Religies? Gewoon allemaal verbieden! Dan is er nooit meer oorlog”.
Hoe vaak horen we dat soort opmerkingen niet klinken?  Verbieden of tegenwerken is geprobeerd in veel landen: Duitsland, Rusland, China, Noord-Korea en …..Nederland! (rond de Tachtigjarige oorlog).  Het effect bleek tegengesteld. Mensen laten zich kennelijk hun religie niet verbieden.

Maar wat dan?
Al 6x eerder kwamen er meer dan 200 religies uit de hele wereld bij elkaar tijdens het internationale Parliament of the Worlds Religions.  De eerste keer in 1893 in Chicago, daarna in 1993 Chicago, 1999 Kaapstad, 2004 Barcelona, 2009 Melbourne, 2015 Salt Lake City. Dit jaar zal de 7e editie gehouden worden in Toronto Canada van 1 t/m 7 november, getiteld:

THE PROMISEof INCLUSION, THE POWERofLOVE
Pursuing Global Understanding, Reconciliation and Change

Er zijn 11.000 (!) deelnemenden uit 50 landen!  Een week lang zijn er elke dag 35 workshops, parallel en plenaire programma’s en een immense beurs.  Al 6 keer eerder is dit recept beproefd. De gevolgen: begrip en waardering van de verschillen. Al luisterend de ander durven ontdekken, in plaats van de ander te willen overtuigen van je eigen gelijk. Je eigen gelijk (je ego) loslaten en de ander centraal stellen. Zo ontstaan nieuwe inzichten, nieuwe betrekkingen en nieuwe vergezichten. Een verrijking van jouw en haar/zijn leven en daarmee een belangrijke bouwsteen voor Vrede.

Vanuit Nederland gaan (voor zover nu bekend) ongeveer 10 deelnemers naar Toronto. Maar er kunnen veel meer mensen mee. Graag zelfs. Iedereen kan deelnemen:  gelovig of juist niet, praktiserend of niet. Het gaat om jouw en mijn levensverhaal. We vertellen je graag meer over het Parlement voor Wereldreligies tijdens een bijeenkomst die we organiseren op donderdagavond 13 september in Centrum de Roos in Amsterdam. We kunnen je dan informeren over de inhoud, de reis en verblijfsmogelijkheden, budget, volunteer zijn en over beurzen.

Kijk voor informatie alvast op www.parliamentofreligions.org.
We hebben een facebookpagina opgezet voor Nederland: www.facebook.com/parlementvoorwereldreligies. Fijn als je deze wilt liken en natuurlijk is delen heel fijn.

Datum: donderdag 13 september 20 – 22 uur
Locatie: Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183, 1070 BW Amsterdam
Toegang: gratis. Er zijn slechts 40 plaatsen, dus aanmelden is noodzakelijk
Informatie: Han Steijnebrugh, tel.0623695051 of Frans de Wolff, tel. 0653143528
Aanmelden: Han Steijnebrugh, ambassadeur.  mail: interreli@posteo.net