Live streaming jongerenbijeenkomst ‘Dare to Care’!

Doe mee aan de live streaming van internationale jongerenbijeenkomst ‘Dare to Care’

Donderdag 13 oktober 2016 vindt er van 15.00u – 18.00u. een live streaming plaats van de vierde internationale ‘Dare to Care’ Youth Gathering. Bij deze internationale bijeenkomst komen tweehonderd jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 samen, deze keer in Oslo. Zij ontmoeten daar vooraanstaande denkers en wetenschappers en gaan samen de vraag naar de rol van empathie in de samenleving onderzoeken. Het is voor scholen en groepen nu ook mogelijk om interactief deel te nemen aan deze internationale jongerenbijeenkomst door aan te sluiten bij een online webstreaming van de conferentie.

Empathie en compassie

Samen met hoogaangschreven onderzoekers verdiepen de jongeren zich in de wetenschap van empathie en compassie. Ze onderzoeken samen hoe deze kwaliteiten kunnen worden geactiveerd en wat deze kwaliteiten bijdragen aan het eigen leven en de wereld. Het programma van de Youth Gathering op 13 oktober bestaat uit vier lezingen,interactieve oefeningen en een afsluitend ronde-tafelgesprek, met sprekers als neurochirurg James Doty van de Stanford University en internationale vredesstichter Scilla Elworthy. De streaming zal scholen, universiteiten en groepen jongeren van over de hele wereld met elkaar verbinden. Deelname aan de streaming is kosteloos.

Conferentie ‘Empathy and Compassion in Society’

De Youth Gathering is onderdeel van, en gaat vooraf aan, de professionele conferentie ‘Empathy and Compassion in Society’ (Voor meer informatie, zie: www.compassioninsociety.org). Deze conferentie en de voorafgaande Youth Gathering staat open voor studenten en professionals uit alle sectoren. Eerdere edities vonden plaats in 2012  in Londen en in San Francisco. Voor een impressie van vorige Youth Gatherings, kijk hier diverse videos

Kosteloze deelname aan online webstreaming

Nu is er dus de mogelijkheid om interactief deel te nemen aan dit evenement, online via een live web streaming! Een unieke kans om op eenvoudige manier met uw studenten of leerlingen mee te doen aan dit internationale programma rond empathie en compassie, vanuit de eigen chool of universiteit. De organisatie van ‘Dare to Care’ maakt het zo eenvoudig mogelijk om online mee te doen. Er wordt vooraf en tijdens de streaming uitgebreide technische support aangeboden.

Heeft u interesse in deelname aan de live webstreaming?

Neem dan contact op per mail, via youthgathering@compassioninsociety.org

Of meld u direct aan, via: https://goo.gl/forms/7uyOYnkgy2hMdgF13