Kom in actie voor 500 vluchtelingenkinderen

Onze zorg draait op dit moment overuren. Dagelijks doen verplegers, schoonmakers en artsen alles wat in hun macht ligt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. En we zien ook in de cijfers van het RIVM voorzichtig effect van hun werk. [1] Toegang tot medische zorg en een veilig thuis is echter niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid.

Daarom luiden bijna 7.000 Europese artsen met de actie #SOSMoria de noodklok: ‘In de overbevolkte vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden dreigt een medische ramp als het coronavirus daar vrij spel krijgt.’ [2] Tienduizenden vluchtelingen leven dicht op elkaar, onder erbarmelijke omstandigheden en met slechts een handjevol artsen tot hun beschikking. Terwijl Europa stilzwijgend toekijkt verslechterd het perspectief van deze kwetsbare mensen met de dag.

SOS Moria versterkt  de oproep die we vorige maand deden, samen met Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children. Nederlanders tonen zich massaal bereid om 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen een veilig nieuw thuis te bieden.
Al bijna 15.000 mensen en meer dan 30 gemeenten schaarden zich achter het idee om 500 kwetsbare kinderen in Nederland op te vangen. In heel Europa is er steun voor deze oproep, en acht andere Europese landen zijn al begonnen met het opvangen van weeskinderen. [3] Het zou een nationale schande zijn als wij zelfs dat niet doen.

Kom in actie en roep jouw gemeente op zich uit te spreken voor het opnemen van alleenstaande kinderen uit vluchtelingenkampen.

IK KOM IN ACTIE VOOR 500 VLUCHTELINGENKINDEREN

[1] Lees hier meer over de situatie in de ziekenhuizen.
[2] Lees hier meer over #SOSMoria.
[3] Lees hier meer over de landen die wel bereid zijn vluchtelingenkinderen op te vangen.

Bron: DeGoedeZaak