Achtste werk van Barmhartigheid

Laat ons barmhartig zijn voor ons gemeenschappelijk huis
– Het achtste werk van Barmhartigheid –

Paus Franciscus heeft in 2016 een achtste werk van barmhartigheid toegevoegd aan de zeven werken die reeds bestonden. Het is een modern nieuw werk van barmhartigheid voor onze huidige tijd, oecumenisch en ecologisch. Waar gaat het om bij dit achtste werk:

  • nederig het kwaad erkennen dat wij de aarde berokkenen door vervuiling, ergerniskwekkende vernieling van de ecosystemen en het verlies van de biodiversiteit.
  • te beseffen dat wanneer wij de aarde kwaad doen, wij de arme kwaad berokkenen en degenen die nog niet geboren zijn
  • de werken vervolledigen met het behoud van het gemeenschappelijk huis, institutioneel en persoonlijk, als nieuw werk van barmhartigheid.

Sinds 25 maart van dit jaar is Gerthe Lamers, bestuurslid van de Beweging van Barmhartigheid, ambassadeur bij de Nederlandse tak van Stop Ecocide. Juist vanwege compassie voor de aarde ondersteunt ze deze belangrijke beweging. Paus Franciscus is één van de internationale ambassadeurs van Stop Ecocide.

De Stop Ecocide Foundation voert een internationale campagne om van ecocide een misdaad te maken, waardoor er strafrechtelijke verantwoordelijkheid ontstaat voor belangrijke besluitvormers. Op deze manier kunnen de kostbare ecosystemen van de Aarde worden beschermd en in staat worden gesteld om te herstellen. Deze wet creëert de basis voor een leefbare wereld.
Wil je meer weten wat ecocide is, lezen waar Stop Ecocide voor staat en aardebeschermer worden:
www.stopecocide.nl

Bron: www.barmhartigheid.nl