Webdebat met Roek Lips – 7 februari

Het webdebat van 7 februari is met Roek Lips. Hebben we voor de aanpak van de grote vraagstukken nieuwe leiders nodig? Roek Lips adviseert leiders.

14 januari 2021 – De webdebatten over ‘de wereld ná corona’ gingen vooral over de mondiale problemen rond het klimaat en in de economie. Want dat is velen wel duidelijk: als corona voorbij is moeten die problemen nu echt aangepakt worden.

Maar hoe? Hoe maak je de wereld menselijker, duurzamer, en ook barmhartiger? De huidige politici pakken niet door. Hebben we een ander soort leiders nodig voor alles wat er binnen pakweg één generatie moet gebeuren?

Daarover gaat het volgende webdebat. Op zondag 7 februari om 13.30 u praten we met Roek Lips hij adviseert leiders die voor grote noodzakelijke veranderingen staan.

Hij was zelf omroepbaas (NCRV, NPO), maar stopte daarmee en gooide de boeg om zich te richten op grote transities. Bij die ommezwaai heeft de dood van zijn 18-jarige zoon Job beslist een rol gespeeld. Job verdronk in der zee bij het Spaanse San Sebastian. Zijn lichaam werd nooit gevonden.

Roek Lips geeft leiding aan een project ‘Nieuwe Leiders’, waarin hij bijzondere denkers, doeners en leiders aan het woord laat over verstandig leiden.

Roek Lips: “Onze tijd heeft alle kenmerken van een overgangsfase: problemen worden complexer, oude systemen werken niet meer en het nieuwe is nog onbekend. Veel mensen ervaren verwarring. De roep om maatschappelijke relevantie en zingeving groeit. Maar wat betekent dat? Er is tijd nodig om te reflecteren; stilstaan bij wat we aan het doen zijn. Vooruitgang is belangrijk, maar wie bepaalt welke kant het opgaat? Waar gaat het in essentie om? Wat is werkelijk van waarde?”

Over de lessen uit het project ‘Nieuwe Leiders’ gaat hij op zondag 7 februari (om 13.30 u) een uur lang in debat. Het is een webinar, dus iedereen kan het thuis op laptop, tablet of smartphone volgen. Deelname is kosteloos.

Opgeven via deze website

 

Eerdere webdebatten over ‘de wereld ná corona

1 november 2020 – Paul Verhaeghe – verslag – podcast

 

 

 

6 december 2020 – Jan Terlouw – verslag – podcast

 

 

 

3 januari 2021 – Matthijs Schouten – verslag- podcast

 

Komende debatten

7 februari 2021 – Roek Lips

7 maart 2021 – Hilde Kieboom

14 maart 2021 – Afronding, vlak voor de verkiezingen