8-weekse training Zelfcompassie

Word je eigen beste vriend(in)

Zelfcompassie is aandachtig en vriendelijk omgaan met onze eigen imperfectie en onze lastige emoties. Mindfulness richt zich op de ervaring in het hier en nu. Zelfcompassie richt zich op de persoon die lijden ervaart: jijzelf. Mindfulness zegt: ‘Stel je open voor je lijden, ervaar de ruimte eromheen, en het zal veranderen.’ Zelfcompassie voegt hier aan toe: ‘Wees vriendelijk naar jezelf te midden van het lijden, en het zal veranderen.’ Mindfulness vraagt: ‘Wat ervaar ik van moment tot moment?’, zelfcompassie vraagt: ‘Wat heb ik nodig?’

“Ik merk nu sneller op wanneer ik streng ben voor mezelf. Ik kan dan vaker zachter naar mezelf zijn op zo’n moment, en accepteren dat ik het moeilijk heb.”

De training Mindful Zelfcompassie is een zachte en steunende zoektocht naar het vriendelijke en zorgzame in jezelf. Want dat zit van nature al in je. Je kunt het door oefening weer activeren. Als je bijvoorbeeld last hebt van zelfkritiek, piekeren en/of gevoelens van isolatie, dan kan deze training je helpen daar beter mee om te gaan. Het resultaat is meer emotionele veerkracht. Je hebt geen ervaring met meditatie nodig.

Je doorloopt het wetenschappelijk onderbouwde trainingsprogramma in 9 dagdelen van circa 3 uur gedurende 8 weken. Programmaonderdelen zijn onder andere: ervaringsoefeningen, korte blokjes uitleg en achtergrondinformatie, meditaties en korte nabesprekingen van de oefeningen. Je oefent thuis dagelijks met wat je hebt geleerd.

“Ik zorg nu veel beter voor mezelf. Ik rust wanneer het nodig is, zorg goed voor mijn lichaam én voor mijn mentale welzijn.”

De volgende training start op 3 september op een locatie in Utrecht/Zeist. Daarnaast kun je de training online volgen in 10 woensdagavonden (gaat in overleg van start zodra er 6 deelnemers zijn).

Trainer: Harriët Messing

Meer informatie: https://re-minding.nl/trainingen/mindful-zelfcompassie/