Update over Nacht van de Vluchteling en Compassie

Het aftellen is nu echt begonnen. Er resten nu nog minder dan 3 weken en dan wordt de Nacht van de Vluchteling gelopen. De route en rustplaatsen zijn bekend, er is merchandising te koop (Marjolein, die loopt vanuit het Handvest voor Compassie, gaat voor de hoodie).

Marjolein Rikmenspoel is deelnemer van het supportteam voor het Handvest voor Compassie. Zij schrijft zelf over haar voorbereidingen:

“Ik heb goede moed dat ik het zal volbrengen én dat ik aan de start zal verschijnen. Even heb ik me flink zorgen gemaakt. Ruim een week geleden kwam ik bij het aanzetten tot een sprintje om een trein te halen, abrupt weer tot stilstand. Van de pijn. Een zweepslag was het,  leerde mij internet later die avond toen ik een trein later en opgehaald met de auto zat bij te komen van de schrik.

Koelen, rusten en hopen op een spoedig herstel. Wel in beweging blijven, maar heel voorzichtig aan. De dag erna was lopen nog lastig, vooral de trap af. Maar intussen gaat het de goede kant op.  Gisteren heb ik 20 km gelopen en ik laat er een paar sportmassages op los. We doen er dus alles aan!

En ik dacht: die ongetrainde mensen die op de vlucht slaan, hoeveel pijnklachten zullen die niet opdoen!

Met hartelijke groet, Marjolein Rikmenspoel