Interview met Jeroen Dijsselbloem en Karen Armstrong bij Buitenhof – 18/1/2015

Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt. Live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Dit keer met Jeroen Dijsselbloem en Karen Armstrong over religie en geweld.

*Jeroen Dijsselbloem
Op het moment dat zijn partij een cruciaal congres houdt is minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem te gast in Buitenhof. Moet de Partij van de Arbeid een sociaaldemocratischere koers gaan varen. En hoe denkt de minister over de nieuwe geldpolitiek van de ECB? En waarom is hij zo kritisch op de Nederlandse financiële sector?

*Karen Armstrong
Wandelende tijdbommen zijn ze. Geradicaliseerd en teruggekeerd uit het Midden-Oosten zorgden ze voor een bloedbad in Parijs. Ook België werd opgeschrikt door de politieactie in Verviers waarbij twee jihadisten werden gedood. Angst regeert in Europa. Islam en geweld, horen ze onlosmakelijk bij elkaar? Karen Armstrong verzet zich tegen deze opvatting. Zij schreef spraakmakende boeken over de wereldgodsdiensten. Juist haar nieuwste boek In naam van God gaat over de relatie tussen religie en geweld. Zondag is zij voor een interview te gast in Buitenhof.

*Schuim&As met publiciste Hassnae Bouazza

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Corinne Hegeman
Klik hier om de uitzending te bekijken