Rotterdam 4e compassionate city in Nederland

Op vrijdag 20 mei a.s. tekent burgemeester Aboutaleb namens zijn stad de Rotterdamse versie van het internationale Handvest voor Compassie (Charter for Compassion).

Dit zal gebeuren tijdens de spectaculaire drie uur durende stadsopera Parsifal, onder regie van Arlon Luijten. (https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/voorstellingen/parsifal1)
Vervolgens vindt een besloten bijeenkomst plaats waar de burgemeester een toespraak houdt en onthuld wordt hoe de stad en haar bewoners compassie concreet handen en voeten geven.

Aansluitend wordt, alweer voor het zesde jaar, de Nederlandse Compassieprijs uitgereikt die dit jaar als thema ‘Een humane economie’ heeft.

De Stichting Handvest voor Compassie NL, tevens verantwoordelijk voor deze jaarlijkse prijs, werkt al ruim een half jaar intensief samen met mensen van de gemeente Rotterdam om deze dag vorm te geven. Het belooft een bijzonder evenement te worden.

Na 20 mei is Rotterdam de vierde stad in Nederland die het Handvest heeft getekend (Leiden, Groningen en Apeldoorn deden dit eerder ook) en de eerste van de vier grote steden in ons land.
Een hoopvol teken in deze turbulente tijden.

 

Foto: Ivo de Jong